У селі Коритниця Локачинського благочиння освячено унікальний храм: церквою став, відповідно оновлений, старий житловий будинок

QH0ArBczxIsХрам Божий є місцем особливого перебування Бога на землі. Тут лунає молитва, звершується Божественна Літургія, де у Таїнстві Пресвятої Євхаристії відбувається особлива зустріч віруючої людини із Христом-Спасителем.

Для православних мешканців села Коритниця, що у Локачинському районі, таким місцем відтепер стане новозбудований храм на честь Почаївської ікони Божої Матері. 13 липня, в день собору 12- славних і всехвальних апостолів та Волинської ікони Пресвятої Богородиці, Чин священицького освячення храму звершив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, архімандрит Аліпій (Сапіга). Він же і очолив у новоосвяченій церкві першу Божественну Літургію. Йому співслужили Локачинський районний благочинний протоієрей Анатолій Собуцький, настоятель парафії священик Роман та сонм священнослужителів, серед яких був клірик луцького храму ВСЗВ протодиякон Ігор Савієвський.

Задум звести тут храм канонічної Української Православної Церкви виник у місцевого мешканця Івана. 6 років тому відійшла у Вічність його дружина, і  у пам’ять про неї він і вирішив збудувати православний храм. Втім на заваді стала місцева влада, яка не дозволила будівництво.

Отож, раб Божий Іван, який нині мешкає у новій хаті, вирішив переобладнати у церкву свій старий будинок. Тепер це – церква ікони Божої Матері Почаївської, де відтепер лунатиме молитва, приноситиметься Богу Безкровна Жертва, і православні мешканці Коритниці, зможуть причащатись Тіла і Крові Христових, приступати до інших Таїнств церковних у своєму рідному селі.

Переглядів: 488

 
 
 
Перейти до панелі інструментів