Соціальне служіння Волинської єпархії

            З початку АТО на сході України парафіяни Волинської єпархії Української православної церкви зібрали і доставили українським військовим понад тисячу тонн продуктів, одягу, купували бронежилети, каски, теплу білизну та інші необхідні речі. Грошима ж для потреб українських військових єпархія з часу початку АТО пожертвувала понад 700 тисяч гривень.

            150 тонн продуктів, зібраних у благочиннях єпархії, пожертвувано для Свято-Успенської Святогірської Лаври на Донеччині, яка прихистила тисячі вимушених переселенців з інших регіонів Донбасу, а також опікується багатьма сиротинцями, які переїхали ближче до Лаври з неспокійних районів краю. Також Лаврі для підтримки вимушених переселенців і сиротинців Волинська єпархія передала 100 тисяч гривень, це пожертви з благодійного Різдвяного концерту єпархії та пожертви милосердних людей.

            Під час традиційного щорічного благодійного Різдвяного концерту було зібрано 300 тисяч гривень. Всього ж на благодійних Різдвяних концертах (їх було 21) зібрано понад два з половиною мільйони гривень, які передані нужденним людям, сиротинцям. Зокрема у цьому році єпархія передала зібрані на концерті кошти Дитячому фонду України, дитбудинку “Сонечко”, навчально-реабілітаційному центру в Луцьку, реабілітаційному центру з Ковеля, центру реабілітації інвалідів з дитинства “Джерело життя”, громадському об’єднанню “Даун-синдром”, школі-інтернату з Люблинця Ковельського району, Будинку маляти у Луцьку, Володимир-Волинській школі-інтернату, школі-інтернату з Головно Любомльського району, Волинській обласній організації Червоного Хреста України.

            З коштів, які зібрані були на благодійному Різдвяному концерті, по 5 тисяч гривень єпархія виділила восьми родинам волинських правоохоронців, де батьки загинули у зоні АТО.

            При Свято-Хрестовоздвиженському храмі у Луцьку (район Теремно) створено перший у Волинській єпархії соціальний центр, діє місіонерський православний клуб “Іоанівська сім’я”. Тут проводять благодійні ярмарки, виручені кошти передають на лікування хворим людям або на інші нагальні потреби нужденних, при храмі діє “Стіл милосердя”, парафіяни приносять продукти і речі, які також передають нужденним. Православні волонтери опікуються самотніми людьми, допомагають їм по господарству, займаються з дітками, які лікуються в онкогематологічному відділенні дитячої лікарні, опікуються мешканцями інтернату для престарілих.

            Волинська єпархія УПЦ допомагає продуктами та речами родинам опікунів і усиновителів у Луцьку, малозабезпеченим родинам, вимушеним переселенцям.

            Традиційно щороку у Неділю про сліпого (шоста неділя після Пасхи) в усіх храмах Волинської єпархії УПЦ з благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта жертвують кошти для підтримки обласної організації Українського Товариства сліпих. За кошти єпархії придбано побутову техніку для родин незрячих, які малозабезпечені, а також сценічні костюми для хору незрячих. За кошти єпархії видано мовою Брайля молитовник і Закон Божий.

            Для дітей-сиріт та дітей, у яких батьки служать в АТО, вихованці недільної школи при Покровському храмі показали Різдвяну виставу, а єпархія придбала діткам солодощі.

 

 

 

 

 

Переглядів: 177

 
 
 
Перейти до панелі інструментів