Священнослужителі Волинської єпархії зустрілись із новопризначеним прокурором Волинської області Дмитром Чепіжаком та від імені митрополита Волинського і Луцького Ніфонта переказали йому благословення і вітання із призначенням на посаду прокурора області

16 березня секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, ректор ВДС протоієрей Рустік Капауз, настоятель Храму всіх святих Землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин та луцький районий благочинний протоієрей Петро Приступа з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта провели зустріч із новопризначеним прокурором Волинської області Дмитром Чепіжаком. Священики переказали йому благословення і вітання із призначенням від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та побажали Божої помочі у нелегкій справі охорони законності та порядку в області.

Вони подарували прокурору області факсимільне видання Луцького Євангелія – видатної пам’ятки 14 століття, а також ікону святителя Миколая у благословення.

Священнослужителі також звернули увагу на те, що на Волині влада та правоохоронні органи прикладають багато зусиль для того, щоб берегти на Волині міжконфесійний мир, щоб волиняни – віруючі усіх конфесій, у тому числі православні вірні Української Православної Церкви мали усі умови для реалізації гарантованого Конституцією України права вільно сповідувати свою віру. На жаль окремі сили у суспільстві намагаються порушити цей міжконфесійний мир, розпалюючи ворожнечу, та не гребуючи ніякими засобами ведуть інформаційну війну проти УПЦ. Так зокрема, (https://volyn.church.ua/2015/03/13/volinska-jeparxiya-podavatime-do-sudu-za-naklep-ta-rozpalyuvannya-religijnoji-vorozhnechi/) Волинська єпархія УПЦ подаватиме до суду за наклеп та розпалювання релігійної ворожнечі, які вже не вперше дозволяє собі очільник УПЦ КП на Волині.

У свою чергу прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак під час зустрічі наголосив, що головним пріоритетом роботи правоохоронних органів на Волині є дотримання верховенства Закону України. Це стосується і захисту конституційних прав громадян та недопущення розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі.

Він також попросив переказати щирі слова подяки митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту.

Переглядів: 195

 
 
 
Перейти до панелі інструментів