Священнослужителі Волинської єпархії вручили подарунки дітям із синодромом Дауна

У Міжнародний день людей із синдромом Дауна, 21 березня, в Луцьку відбулася виставка творчих робіт сонячних дітлахів «ДА!УНікУМ!». Картини, пронизані теплом юних сердець, прикрашатимуть стіни піцерії «Теревені» протягом наступного тижня. Відбувся захід з ініціативи Волинської обласної громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку (ВОГО «Даун синдром»). Автором ідеї є відомий луцький декоратор Олександр Слабецький.

У погожу сонячну днину до піцерії завітало чимало людей. Гостей організатори стрічали зі шкарпетками в руках, які за символічну плату прикріплювали до одягу присутніх.Крім того, деякі гості завітали на захід у власних шарфах зі шкарпеток на знак підтримки людей із синдромом Дауна та висловлення їм своєї солідарності.

Власне презентація виставки розпочалась із благословення протоієрея Волинської єпархії УПЦ Валентина Марчука. «Хай Боже благословення перебуває з усіма вами», – звернувся він до присутніх. Крім того, священнослужитель, благословивши виставку, пообіцяв протягом тижня з подарунками відвідати кожну домівку в Луцьку, у якій мешкають сонячні дітлахи. «Радості вам і благословення», – звернувся Валентин Марчук окремо до меценатів, присутніх на святі.

«Ми не послуговуємось терміном «неповносправні діти» . Ми кажемо «діти із особливою долею». І ваші діти є також благослвоенні Богом, і вірю, що вони усі геніальні», – додав протоієрей Валентин Марчук.

Варто зауважити, що священик Михаїл Россоловський щотижня проводить із вихованцями ВОГО батьків дітей з синдромом Дауна духовні бесіди.

Опісля слово взяла голова правління ВОГО «Даун-синдром» Олена Мельник, яка коротко розповіла присутнім про діяльність громадської організації, а також порушила питання про інклюзивну освіту в області, зауваживши, що порівняно з європейськими країнами, в Україні вона бажає кращого.

Після короткого екскурсу життям діток у ВОГО Олена Мельник надала слово авторові ідеї, завдяки якому власне і вдалося організувати виставку, відомому луцькому декораторові Олександру Слабецькому. «Саме Олександр Слабецький підібрав ключик до наших діток», – представила митця Олена Мельник, розповівши, як два місяці тому декоратор звернувся до ВОГО «Даун-синдром» із пропозицією спробувати долучити діток до творчості, привити їм потяг до прекрасного. «Діти з великим нетерпінням чекали на кожну зустріч із Олександром», – зізналася жінка.

Волинські інформаційний портал

ФОТО

Переглядів: 34

 

Коментування вимкненоКоментарі (-1)

     
     
    Перейти до панелі інструментів