Священики єпархії відслужили молебен на корветі “Луцьк”

З благословення військового єпископа – митрополита Августина та митрополита Волинського і Луцького Ніфонта представники Волинської єпархії — голова іформаційно-просвітницького відідлу протоієрей Валентин Марчук, голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннямии протоієрей Олександр Мазурак, член спілки художників України художник-іконописець Ярослав Жупанюк та Михайло Головатий— у середу, 5 березня, прибули до військової частини А0793 м.Севастополь АР Крим.

Декілька годин отці простояли між військовою частиною та озброєними людьми, які оточили й заблокували українців. У четвер, 6 березня, на корветі «Луцьк» волинські священнослужителі відслужили молебень, окропили екіпаж та приміщення святою водою.

В часі молитви, над кораблями літали військові вертоліти. «У 2004 я особисто освячував корвет «Луцьк», – розповів протоієрей Валентин Марчук. – І відтоді вже 10 років духовно опікуємо особовий склад корабля. Рішення вирушити до Севастополя, щоб підтримати військових, прийняли миттєво. Дивлячись на молоді стривожені обличчя юнаків, молились, щоб милосердний Бог і надалі оберігав їх від усякого зла». “Ми прибули на корвет як миротворці та друзі. Двічі на рік ми зустрічаємось з колективом на корветі, молимось з ними і спілкуємось.

Сьогодні відбулась особлива зустріч та щира молитва, сповнена віри та надії на мирне врегулювання складної ситуації в Криму. Наша присутність є свідченням спільного переживання багатьох віруючих волинян, лучан та всіх українців”, – зауважив протоієрей Олександр Мазурак. Командир корвету “Луцьк” капітан ІІІ рангу Сергій Макеєв подякував священнослужителям за те, що приїхали і підбадьорили вояків. Сергій Володимрович виразив надію, що в скорому часі зустрінеться зі священиками уже в Луцьку на Волині.

На запрошення військових побували волиняни ще на двох кораблях Військово-морських сил України «Хмельницький» та «Донбас», де також звершили молебень та поспілкувались з особовим складом. Для командирів військових кораблів «Тернопіль», «Славутич», «Придніпров’я» та «Прилуки» священики передали святині з Єрусалима – святу воду, свічки, хрестики. «Закликали екіпаж бути вірними присязі і народу України, – розповів отець Валентин. – Спілкувалися з командирами. За їхніми словами, солдати стривожені, але покладають надію на Господа і вірять, що Бог їх не залишить».

ФОТОЛІТОПИС

Переглядів: 46

 

Коментування вимкненоКоментарі (-1)

     
     
    Перейти до панелі інструментів