У день свята Богоявлення архієпископ Нафанаїл звершив урочисту Літургію у кафедральному соборі Луцька

19 січня 2020 року, у день свята Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у кафедральному соборі Всіх Святих землі Волинської.

Хрещення Господнє від святого Іоанна Предтечі описує святий євангеліст Матфей словами: «Хрестившись, Іісус вийшов зразу ж з води, – і ось, розкрились Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, і спускався на Нього» (Мф. 3:16). У цей час почувся голос Божий з неба: «Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління» (Мф. 3:17). Таким чином, Бог, єдиний по природі та троїчний в іпостасях, явив Себе світу, через що свято Хрещення має назву Богоявлення.

В цей день архіпастирю співслужили настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), прес-секретар єпархіального управління протоієрей Віктор Аніпко та клірики кафедрального собору.

Разом з духовенством розділити радість торжества Богоявлення прийшли тисячі лучан.

Відразу після Літургії, архієпископ Нафанаїл звершив чин великого освячення води біля кафедрального собору.

По завершенні богослужіння архіпастир привітав усіх присутніх з великим святом Хрещення Господа нашого Іісуса Христа та побажав, щоб благодать Святого Духа завжди наповнювала наші душі й серця.

ВІДЕО

Переглядів: 1871

 
 
 
Перейти до панелі інструментів