Архієпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію у день пам’яті апостола Андрія Первозванного у кафедральному соборі Луцька

13 грудня 2019 року, у день пам’яті апостола Андрія Первозванного, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив святкову Божественну літургію у нижньому храмі собору Всіх Святих Землі Волинської, який був освячений на честь апостола Андрія.

У цей день архіпастирю співслужили секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, настоятель кафедрального собору протоієрей Володимир Яцишин, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), благочинний Луцького районного округу протоієрей Петро Приступа, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), голова Просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук та клірики Волинської єпархії.

Під час богослужіння архієпископ Нафанаїл разом з собором духовенства та мирянами вознесли посилену молитву за мир в Україні та єдність світового Православ’я.

Божественну літургію прикрашали своїм співом хор духовенства єпархії під керівництвом протодиякона Михайла Абрамчука та архієрейський хор “Волинські дзвони” під керівництвом Марії Вислоцької.

По завершенні святкового богослужіння архієпископ Нафанаїл звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

Розповівши про життя і подвиг проповіді апостола Андрія Первозванного, архіпастир наголосив, що “коли Господь кличе нас до спасіння, до життя у любові й виконанні заповідей, ми маємо відразу йти на цей заклик, приймати проповідь Євангельської істини, так як прийняв її апостол Андрій Первозванний”.

Також архієпископ Нафанаїл привітав усіх православних християн, хто носить ім’я на честь апостола Андрія та побажав апостольської ревності у вірі, яку мав їхній небесний покровитель.

Вітаючи клірика храму Всіх Святих землі Волинської протоієрея Андрія Нікітіча з днем Ангела, керуючий Волинською єпархією також відзначив благодійників храму Всіх Святих землі Волинської  високими церковними нагородами:

Віктор Нікітіч нагороджений орденом святителя Миколая Чудотворця;

Роман Линник нагороджений медаллю “Волинської ікони Божої Матері”.

Переглядів: 1001

 
 
 
Перейти до панелі інструментів