Собор Архістратига Михаїла: архієпископ Нафанаїл очолив святкову Божественну літургію у місті Рожище

21 листопада 2019 року, у день пам’яті Архістратига Михаїла та всіх Небесних сил, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив святкову Божественну літургію у храмі міста Рожище, громада якого сьогодні відзначає престольне свято.

У цей день архіпастирю співслужили настоятель місцевого храму та благочинний Рожищенського округу протоієрей Петро Іваничко, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Волинської єпархії.

Під час богослужіння владика разом з духовенством та мирянами вознесли посилену молитву за мир в Україні та єдність світового Православ’я.

По завершенні Літургії та Хресного ходу архієпископ Нафанаїл звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

Вітаючи настоятеля й прихожан з престольним святом, архіпастир наголосив, що кожен сьогодні має згадати і подякувати своєму Ангелу Хранителю, який завжди перебуває з нами, захищаючи душі й серця від спокус та нечистої сили.

“Після своєї поразки, диявол не припиняє боротись з людьми, відданими Господу й Церкві, бажаючи ввести їх у погибель, тому щоденно ми маємо звертатись за допомогою до всіх Небесних сил безплотних, просячи постійного захисту від бісівських спокус”, – підсумував архіпастир.

У свою чергу, настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Петро щиро подякував архієпископу Нафанаїлу, собору духовенства, прихожанам та гостям за спільну молитву та побажав усім присутнім постійно бути під молитовним покровительством ангелів й архангелів Господніх.

 

Переглядів: 1796

 
 
 
Перейти до панелі інструментів