Керуючий Волинською єпархією звершив Божественну літургію з нагоди 10-ліття освячення храму у селі Мостище

22 вересня 2019 року, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію у храмі на честь святих праведних Іоакима і Анни, що у селі Мостище Михнівського благочиння, громада якого сьогодні святкує престольне свято та 10-літній ювілей відкриття й освячення місцевого храму.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму священник Володимир Коверчук, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), благочинний Михнівського округу протоієрей Володимир Новосад, клірики Волинської та Житомирської єпархій.

Керуючий Волинською єпархією відзначив нагородами наступних священнослужителів:

  1. Священник Володимир Коверчук, настоятель місцевого храму села Мостище, нагороджений Палицею;
  2. Священник Іван Панасюк, настоятель Різдво-Богородичного храму села Бузаки, нагороджений Палицею.

Під час богослужіння було піднесено посилену молитву за мир в Україні та за єдність світового православ’я.

Прикрашали службу Божу два хори: місцевий парафіяльний хор та хор священників кафедрального собору Луцька під керівництвом протодиякона Михайла Абрамчука.

По закінченні Божественної літургії та Хресного ходу архієпископ Нафанаїл звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді.

Архіпастир привітав настоятеля , прихожан та гостей з подвійним торжеством місцевого храму – Престольним святом та 10-літтям освячення та відкриття Дому Божого.

Владика наголосив, що храм – це не просто стіни, куполи і дзвони, храм – це є дім Божий, святе місце, куди приходять люди для того, щоб отримати прощення гріхів, прийняти у своє тіло й душу Самого Христа, у таїнстві Причастя, помолитись за свою родину, домівку й рідну землю, тому ми, як вірні православні християни маємо піклуватись про Дім Божий, оберігати і прикрашати. Але прикрашати не тільки гарним розписом та позолотою, а насамперед посиленою, чистою та благословенною молитвою, щирою й правдивою любов’ю і беззаперечною, твердою вірою.

У свою чергу настоятель місцевого храму священник Володимир щиро подякував архіпастирю, собору духовенства, прихожанам та гостям свята за високу церковну нагороду, щиру спільну молитву й попрохав у архієрея благословення на подальші труди на благо Христової церкви.

Також отець Володимир висловив подяку своїм рідним: батькові – отцю Василю та братові – отцю Ярославу (клірикам Житомирської єпархії), які прибули розділити торжества з нагоди ювілею та престольного свята, взявши участь у спільній Літургії.

Новини Волинської єпархії на Telegram: t.me/volynchurch_news

Переглядів: 1425

 
 
 
Перейти до панелі інструментів