Напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці архієпископ Нафанаїл очолив всенічне бдіння у Свято-Покровському храмі Луцька

20 вересня 2019 року, напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив святкове всенічне бдіння у Свято-Покровському храмі Луцька.

Його Високопреосвященству співслужили завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), архімандрит Аліпій (Сапіга) та клірики Свято-Покровського храму.

Свідчення про подію священної історії, що святкується, дійшли до наших часів через Передання. Шанування свята Різдва Пресвятої Богородиці звершувалося з давніх часів, зокрема відомо, що вже на початку IV століття св. рівноап. Олена, мати св. рівноап. Константина Великого, побудувала храм на честь Різдва Богородиці.

За словами святих отців свято Різдва Пресвятої Богородиці «служить дверима до благодаті і істини», оскільки саме народження Діви Марії від праведних Іоакима і Анни поклало початок справі спасіння людства.

Завтра керуючий Волинською єпархією архієпископ Нафанаїл очолить святкову Божественну літургію у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці міста Луцька (вулиця Ранкова 4, біля Цукрового заводу).

Початок богослужіння о 9:00.

Новини Волинської єпархії на Telegram: t.me/volynchurch_news

Переглядів: 722

 
 
 
Перейти до панелі інструментів