Архієпископ Нафанаїл звершив Божественну Літургію у Свято-Михайлівському храмі села Кукли

19 вересня 2019 року, у день спомину чуда Архістратига Михаїла, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі села Кукли Маневицького благочиння.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму священник Віталій Романюк, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), благочинний Маневицького округу протоієрей Тарас Огородник та клірики Волинської єпархії.

У цей день місцева православна громада відзначає 25-ту річницю з дня освячення й закладки наріжного каменю, який став початком будівництва храму на честь архістратига Михаїла та всіх Небесних сил.

Під час богослужіння керуючий Волинською єпархією відзначив церковними нагородами наступних священнослужителів:

  1. Священник Віталій Романюк, настоятель місцевого храму села Кукли, нагороджений Палицею;
  2. Священник Георгій Хомич, настоятель Свято-Михайлівського храму села Костюхнівка, нагороджений Палицею.

Також, єпархіальними грамотами були нагороджені прихожани місцевого храму, за посилену допомогу й активну участь у церковнопарафіяльному житті православної громади села Кукли.

По завершенні Літургії архіпастир звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

Владика привітав настоятеля й прихожан зі святом спомину про чудо архістратига Михаїла, з 25-річчям освячення наріжного каменю та побажав завжди перебувати під молитовною опікою усіх Небесних сил.

У свою чергу, настоятель Свято-Михайлівського храму священник Віталій висловив щиру подяку керуючому Волинською єпархією, за спільну молитву й високі церковні нагороди та попрохав у владики благословення на подальші труди во славу Христової Церкви.

Новини Волинської єпархії на Telegram: t.me/volynchurch_news

Переглядів: 1150

 
 
 
Перейти до панелі інструментів