Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну Літургію у Свято-Миколаївському храмі Луцька. ФОТО

11 серпня Православна Церква згадує Різдво Святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських чудотворця. Цей день є церковною урочистістю для Свято-Миколаївського храму прилуцького села Великий Омеляник, який нині будується.

У день відпусту Божественну Літургію у Свято-Миколаївському храмі звершив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Архіпастирю співслужили настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей Валентин Марчук та клірик ієромонах Ілля (Вишневський).

Богослужіння відбувалося не у тимчасовому приміщенні, як зазвичай, а в у стінах майбутньої церкви, яка уже зведена та прикрашена куполом і хрестом. Перед Літургією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл благословив заснування нового храму із закладанням освяченої капсули.

Майбутній храм був вщент переповнений вірянами, а окрасою відправи Божественної Літургії став спів місцевого хору під керівництвом Олени Марчук. Багато прихожан цього дня приступили до Святих Таїнств Сповіді та Причастя. Після Літургії єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звернувся до вірних із архіпастирським словом проповіді, а також привітав кліриків і громаду Свято-Миколаївської церкви із храмовим відпустом.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, вручив ієромонаху Іллі (Вишневському) орден святого преподобного Іллі Муромця Печерського, а старості храму Федору Морозу – орден святителя Миколая.

Владика також вручив благословенні грамоти Волинської єпархії будівничим та активним парафіянам храму, а також місцевому хору. Церковну відзнаку – хрест із прикрасами – отримав у подарунок від волинського архіпастиря протоієрей Валентин Марчук.

Наприкінці Богослужіння єпископ Нафанаїл звершив чин освячення семи дзвонів для майбутнього храму.

Переглядів: 453

 
 
 
Перейти до панелі інструментів