100-річний ювілей Свято-Троїцького храму села Матейки Колківського благочиння

23 червня 2019 року, у Неділю першу після П’ятидесятниці, день пам’яті всіх святих, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію у селі Матейки, Колківського благочиння на честь 100-літнього ювілею освячення місцевого Свято-Троїцького храму.

Його Преосвященству співслужили благочинний Колківського округу, протоієрей Петро Бугайчук, настоятель храму, священник Володимир Сергійчук, настоятель Свято-Покровського храму Луцька, архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії, архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Колківського благочиння.

Під час богослужіння єпископ Нафанаїл нагородив настоятеля Свято-Троїцького храму, священника Володимира Сергійчука золотим наперсним хрестом.

Наприкінці Літургії керуючий Волинською єпархією привітав усіх присутніх з 100-літнім ювілеєм Свято-Троїцького храму, подарувавши Богослужбове Євангеліє та ікону святителя Миколая Сербського. Архіпастир побажав завжди оберігати, піклуватись і ставитись з пошаною до дому Божого, у якому на протязі ста років звершується найбільша жертва у світі – Божественна Літургія.

Також архієрей привітав прихожан і гостей з днем ангела, адже сьогодні, у день всіх святих, кожен має згадати свого небесного покровителя та молитовно прохати захисту й покровительства від усіляких спокус.

У свою чергу, настоятель місцевого храму, священник Володимир, подякував єпископу за подарунки і мудрі слова настанов та попрохав постійно згадувати у молитвах громаду села Матейки.

По завершенні Богослужіння, єпископ Нафанаїл разом зі священниками вознесли заупокійну молитву біля місцевого меморіалу за загиблих у Другій світовій війні.

Переглядів: 1637

 
 
 
Перейти до панелі інструментів