Молитва за волинських журналістів та представлення новопризначеного прес-секретаря Волинської єпархії

19 червня 2019 року, у храмі святого великомученика Пантелеімона, був звершений молебень за волинських журналістів та заупокійна панахида з поминанням спочилих журналістів.

Працівників засобів масової інформації називають «служителями слова». Ним людину можна і вознести, а можна і знищити. Тому Боже благословення у цій праці дуже необхідне.

На молитву завітав керуючий Волинською єпархією, єпископ Нафанаїл, який привітав журналістів з професійним святом та з Днем Святої  Трійці. Наприкінці вітального слова, архіпастир закликав Боже благословення на працівників ЗМІ й побажав завжди залишатись чесними та справедливими, доносячи інформацію до людей. Адже кожен талант, який Господь дає людині, у тому числі – майстерність слова, має приносити користь та відкривати у людині найкращі якості, дані Всевишнім.

Перед молебнем єпископ Нафанаїл поспілкувався з головою волинського осередку Національної спілки журналістів України, Савчаком Михайлом Івановичем, та подарував йому факсимільне видання Волинської єпархії – Луцьке Євангеліє, бажаючи Божого благословення та многих літ.

Після спільного фото з керуючим Волинською єпархією, розпочався молебень, який очолив новопризначений прес-секретар Волинської єпархії, протоієрей Віктор Аніпко.

Звершивши молитву, як за живих, так і за спочилих журналістів, слово взяв голова просвітницького відділу, протоієрей Валентин Марчук, який побажав усім присутнім з обережністю та відповідальністю користуватись великим Божим даром – даром слова.

«Люди дивляться на світ очима журналістів і священників. Тому я  сподіваюся на плідну співпрацю з нашою єпархією», – сказав новопризначений голова єпархіальної прес-служби, протоієрей Віктор Аніпко.

Також, вітаючи працівників ЗМІ зі святом, протоієрей Віктор звернув увагу на велике значення журналістської праці у нинішній час.

«Робота журналіста та служіння священника мають деякі схожості», – продовжував отець Віктор, «адже і священник, і журналіст, майстерністю слова має давати нові корисні знання людям, до яких це слово надходить».

На завершення, кожному журналісту прес-секретар вручив молитовні подарунки та висловив сподівання на майбутню плідну співпрацю.

Від імені представників ЗМІ подякував священнослужителям голова Волинської організації Національної спілки журналістів України, Микола Савчак, який зазначив, що у справі журналіста Віра у Бога та Його благословення займає велику роль, тому попрохав, щоб священники продовжували згадувати працівників засобів масової інформації у своїх молитвах.

Переглядів: 780

 
 
 
Перейти до панелі інструментів