Престольне свято у Старосільському Свято-Троїцькому жіночому монастирі

16 червня 2019 року, в день свята П’ятидесятниці, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію та велику вечірню в Свято-Троїцькому жіночому монастирі села Старосілля, Маневицького району.

Його Преосвященству співслужили настоятель Свято-Покровського храму Луцька, архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії, архімандрит Паїсій (Хомич), голова єпархіального відділу у справах молоді, ієромонах Ілля (Вишневський) та клірики Волинської єпархії.

Під час богослужіння, єпископ Нафанаїл відзначив церковними нагородами наступних священників:

  1. Протоієрей Андрій Марценюк, клірик Свято-Троїцького жіночого монастиря, нагороджений правом служіння Літургії з відкритими Царськими вратами до «Отче Наш…»;
  2. Священник Павло Лебедич, настоятель храму святих апостолів Петра і Павла села Вишеньки, нагороджений палицею;
  3. Священник Віктор Ковальчук, клірик Свято-Троїцького жіночого монастиря, нагороджений палицею.

По завершенні Божественної літургії Преосвященніший єпископ Нафанаїл очолив велику вечірню, за якою були прочитані особливі, колінопреклонні молитви святителя Василія Великого.

Завершилось урочисте богослужіння Хресним ходом, під час якого були освячені квіти і зілля, які, згідно з благочестивим звичаєм, вірні принесли цього дня до храму.

Після одпусту архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді, в якому нагадав вірним суть догмату про Святу Трійцю і розповів про свідчення Троїчності Божества у Старому та Новому Завіті.

Також, єпископ Нафанаїл привітав насельниць і паломників зі святом П’ятидесятниці, яке водночас є престольним святом Старосільського жіночого монастиря та побажав, щоб благодать Святого Духа завжди наповнювала наші душі любов’ю й сміливістю сповідувати істинну Православну віру так, як сповідували її Апостоли, мученики, сповідники та вчителі Христової Церкви.

У свою чергу, ігуменя Софія щиро подякувала керуючому Волинською єпархією за візит і звершену Божественну літургію та попрохала завжди згадувати у своїх молитвах Свято-Троїцьку обитель.

Переглядів: 1397

 
 
 
Перейти до панелі інструментів