Єпископ Нафанаїл звершив освячення тимчасового храму на честь апостола Іоанна Богослова

30 травня 2019 року, керуючий Волинською єпархією освятив тимчасовий храм святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова та очолив першу Божественну літургію.

Його Преосвященству співслужили благочинний Луцького кафедрального округу, протоієрей Вадим Лебедь, настоятель Свято-Покровського храму, архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії, архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель новоосвяченого тимчасового храму і духівник молодіжного об’єднання “Ставрос”, протоієрей Іоанн Піпаш та клірики Волинської єпархії.

Під час Божественної літургії була піднесена посилена молитва за мир в Україні та єдність світового православ’я.

Наприкінці богослужіння архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді, в якій наголосив, що подвиг християнина, не просто захищати, а розбудовувати й звеличувати Христову церкву у цей нелегкий час випробувань та фактичних гонінь.

Процитувавши євангельську розмову Христа з самарянкою, єпископ Нафанаїл підкреслив, що збулися слова Господні про те коли істинно поклонятись Богові люди будуть на будь-якому місці, головне, щоб це поклоніння було у Дусі й істині. Також, архіпастир побажав настоятелю та громаді, щоб у новоосвяченому тимчасовому храмі постійно лунала молитва, звершувалась Божественна літургія та проповідувалось слово Божої істини.

У свою чергу, протоієрей Іоанн Піпаш подякував єпископу за архіпастирське благословення, за звершення Божественної літургії, великі слова побажань та попрохав архієрея завжди згадувати громаду апостола Іоанна Богослова у своїх молитвах і підтримувати мудрими настановами.

Нагадаємо, що у тимчасовому храмі святого апостола Іоанна Богослова буде розміщуватись та звершувати свою діяльність молодіжне православне об’єднання “Ставрос”.

Переглядів: 1081

 
 
 
Перейти до панелі інструментів