Різдвяний благодійний святвечір у місті Ківерці

27 січня 2019 року в Ківерцівському районному будинку культури, із переповненим залом глядачів, відбувся великий 19-й різдвяний благодійний концерт, підготовлений та організований силами Ківерцівського благочиння Волинської єпархії УПЦ. Про це повідомляє сайт округи.

Дійство розпочалось зі виконання священиками на чолі з благочинним протоієреєм Олександром Кондратюком тропаря Різдву Христовому. Сюжет концертної вистави був класичний – родина церковного старости в складі господаря оселі, його дружини та дочки, дівчини на виданні, в святковий день Різдва Христового чекає на колядників.

Першим в гості завітав колектив хору Свято-Миколаївського храму м. Ківерці під керівництвом Ольги Кондратюк. Із словом вітання до всіх звернувся настоятель храму, він же благочинний, о. Олександр із закликом принести в дар Спасителю чесноти своїх душ, як колись принесли Йому свої дари мудреці-волхви.

Після хору до господарів завітали в гості колядники з недільної школи храму, діти середнього шкільного віку і старші дівчатка. Не встигли вони закінчити свій спів, як до них з-за куліс буквально висипала яскрава дитяча геть дрібнота, мабуть, починаючи від двох рочків, які також співали і декламували.

Порадував «господарів» колядками і творчий сімейний колектив священника о. Андрія Яковлюка у складі матушки Неоніли та чотирьох їхніх дочок.  

Справжньою прикрасою концерту був невеличкий виступ жіночого вокального тріо Будинку культури. Радував «господарів» і глядачів своїми колядками і другий хор Свято-Миколаївського храму м. Ківерці під керівництвом матушки Неоніли Яковлюк, а також виступ від молодіжної організації «К.Р.О.К.», котра показала невеликий аматорський фільм та інсценівку на різдвяну тему. Виступили, як і щороку, сільські приходські колективи, цього разу – з сіл Кульчин, Вишнів, Клепачів, Веснянка, Прилуцьке.

Після спілкування священиків з глядачами благочинний о. Олександр звернувся до всіх із невеличким виступом, подякував організаторам, керівництву будинку культури, назвав суму зібраних пожертв – як ніколи, велику, 12300 гривень.

Переглядів: 380

 
 
 
Перейти до панелі інструментів