У Горохівському благочинні відзначили престольні свята у день Воздвиження Хреста Господнього

27 вересня уся повнота світового Православ’я відзначає свято Воздвиження Чесного та Животворящого хреста Господнього. Цей день є знаменним для Хрестовоздвиженської парафії села Озерці Горохівського району, яка відзначила храмове свято.

Як повідомляє сторінка Горохівського благочиння, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла святкову Божественну літургію очолив настоятель храму Нерукотворного Образа Христа Спасителя села Колпитів протоієрей Роман Гринюк (Локачинське благочиння). Йому співслужили настоятель парафії протоієрей Михаїл Курпіль та ієрей Назарій Філіпович, настоятель Свято-Миколаївського храму села Скобелка.

На Літургії була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Зі словом проповіді до присутніх звернувся настоятель храму Різдва Христового міста Горохів ієрей Андрій Гаврилюк, який розповів історію свята та закликав усіх шанувати Хрест Господній. Після Богослужіння навколо храму відбувся святковий хресний хід та молебень; наймолодші прихожани привітали громаду віршами.

Також цього дня відзначається храмове свято в селі Угринів Горохівського благочиння. Свято-Хрестовоздвиженська громада УПЦ не має сьогодні доступу до свого храму, в якому тепер правлять службу представники УПЦ КП. Однак Богослужіння в селі тривають.

У день Воздвиження Чесного та Животворящого Хреста Господнього у домовому храмі громади УПЦ села Угринів Горохівського благочиння також було людно, разом з вірянами тут молились троє священнослужителів: настоятель громади Угринова протоієрей Ростислав Сапожник, священик Юрій Шишко (село Волиця-Лобачівська, село Диковини Берестечківського благочиння Горохівського району), протоієрей Миколай Ковальчук (село Несвіч Луцького районного благочиння).

Разом з приходським хором за Богослужінням співали хористи храму села Несвіч. На престольному святі зібрались віряни з Луцька, Горохова, а також кількох сусідніх сіл.

 

Переглядів: 262

 
 
 
Перейти до панелі інструментів