Єпископ Нафанаїл освятив новозбудований храм у селі Ясенівка Рожищенського благочиння

23 вересня 2018 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл відвідав православну громаду села Ясенівка Рожищенського благочиння, де цього дня підготувались до визначної події: освячення храму, збудованому в селі уперше за останні 500-600 років.

Перший камінь для будівництва був закладений ще у жовтні 2013 року, на ділянці, на котрій колись працював медичний пункт. Коли на початку робіт на місці майбутнього храму почали рити землю, одразу побачили посеред білого ґрунту хрест, який дуже виразно було видно. Люди сприйняли це як знак, що місце було обрано правильно, та нова церква зросла у селі менше ніж за п’ять років.

У цей урочистий день владика Нафанаїл звершив у новозбудованому храмі на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» Божественну літургію та освятив престол.

Також архіпастир привітав громаду з цією святковою подією та вручив присутнім церковні нагороди. Настоятель храму, священик Андрій Грисюк, котрий також служить у селі Вітоніж, отримав право носити хреста з прикрасами. Меценати і жертводавці також були відзначені владикою, котрий вручив у цей день чотири ордени Почаївської ікони Божої Матері та чотири благословенні грамоти тим, хто найбільше долучився до будівництва.

Переглядів: 1115

 
 
 
Перейти до панелі інструментів