У Камені-Каширському вшанували пам’ять святого пророка Іллі

2 серпня – особливо урочистий день для жителів міста Каменя-Каширського, адже Православна Церква вшановує величного святого – пророка Божого Іллю.Вінвважається небесним покровителем цього древнього поліського краю. Про це повідомляє сайт Камінь-Каширської округи УПЦ.

З благословенняєпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, у тимчасовому приміщенні Свято-Іллінського храмуна честь престольного свята було звершене соборне Богослужіння, яке очолив настоятель протоієрей Стефан Михалюк. Прикрасив спільну молитву мелодійний спів двох парафіяльних хорів.

Актова зала ВПУ, у котрій після пожежі 2015 року моляться прихожани, не змогла вмістити всіх, хто прагнув молитовно вшанувати небесного покровителя міста. Богомольці були у коридорах, на східцях і біля вікон на вулиці, багато хто чекав прибуття хресного ходу на церковному подвір’ї, де громада має бажання відновлювати новий храм.

Завершилась Божественна літургія, і процесія вирушила до намоленого століттями церковного місця. Такого велелюддя місто вже не бачило давно. І старші, і менші – всі разом з молитвою на устах крокували туди, де, віриться, в скорому часі засяють золотом куполи нового Свято-Іллінського храму, який своїм церковним дзвоном буде скликати до єднання з Богом наступні покоління.

Переглядів: 161

 
 
 
Перейти до панелі інструментів