Єпископ Волинський і Луцький відвідав парафію села Білосток Луцького районного благочиння

29 травня 2018 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл відвідав громаду давнього Свято-Михайлівського храму села Білосток Луцького районного благочиння. Владика звершив Божественну літургію у співслужінні численного духовенства.

Село Білосток має унікальну церковну історію, за переказами, більшість з котрих підтверджена документально, до Свято-Михайлівського храму тут було ще шість храмів та каплиць. У XVII столітті тут був заснований православний монастир, серед його настоятелів був і видатний іконописець Йов Кондзелевич.

Обитель не зберіглася до нашого часу, але парафіяни дотепер моляться Господу в старовинному Свято-Михайлівському храмі, котрий був закладений як монастирський. Зусиллями настоятелів, як попереднього, котрий трагічно та передчасно завершив своє земне життя, так і нинішнього, храм відновлюється і залишається домом молитви та служби Божої.

У цей день єпископ Нафанаїл нагородив настоятеля Свято-Михайлівської громади священика Володимира Андрійчука правом носіння палиці. Від імені пастви отець Володимир подякував архіпастирю за звершене Богослужіння та святкове піднесення, яке відчули віряни та духовенство.

Переглядів: 832

 
 
 
Перейти до панелі інструментів