У Неділю Хрестопоклонну єпископ Нафанаїл відвідав чоловічий монастир села Старий Чорторийськ

11 березня 2018 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав Хресто-Воздвиженський Чарторийський чоловічий монастир, що був відроджений понад 20 років тому в селі Старий Чорторийськ Маневицького району. Владика звершив Божественну літургію в Успенському храмі обителі.

Разом з архіпастирем монастир відвідав віце-секретар Волинської єпархії протоієрей Валерій Мучак та помічник єпископа архімандрит Афанасій. Гостей радо вітали клірики та насельники обителі, а також численна громада вірян, котрі проживають неподалік Чарторийського монастиря та зійшлися цього дня у храмі, щоб бути присутніми на Богослужінні архієрейським чином.

Хресто-Воздвиженська обитель була заснована у цій місцевості у 1997 році рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви. Православний монастир відновили на відомому історичному місці, на котрому колись був збудований замок з міськими укріпленнями. Нині в Успенському храмі щодня відбувається служба Божа; до монастирського комплексу також входить пам’ятка архітектури XVIII століття, Хресто-Воздвиженський собор.

 

Переглядів: 923

 
 
 
Перейти до панелі інструментів