У другу Неділю Великого посту єпископ Нафанаїл звершив священицьку хіротонію у Свято-Покровському храмі Луцька

4 березня 2018 року, у другу неділю Великого посту, котра присвячена вшануванню святителя архієпископа Фессалонітського Григорія Палами, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл очолив Божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі.

Під час служби Божої владика Нафанаїл звершив священицьку хіротонію над ієродияконом Веніаміном (Сімоновим). Посвячений у сан ієромонаха ієродиякон Веніамін є випускником Почаївської духовної семінарії, колишнім насельником Свято-Духівського скита Свято-Успенської Почаївської Лаври. Дияконська хіротонія відбулась для нього понад два місяці тому, 24 грудня 2017 року.

Звернувшись до вірян, єпископ Волинський і Луцький розповів про значення для Церкви подвигу святителя Григорія Палами, котрий вшановується у другу Неділю Чотиридесятниці разом з усіма преподобними отцями славнозвісної святині – Свято-Успенської Київо-Печерської лаври.

У цей день Церква розкриває для вірян вчення про важливість посту, а також прославляє благочестивого подвижника Григорія Паламу, котрий відмовився від високих посад при імператорському дворі у Константинополі, вів аскетичне життя та зміг дати пояснення Божественного світла, що допомагає людині з’єднуватись з Господом.

Переглядів: 813

 
 
 
Перейти до панелі інструментів