Православна молодіжка «Лови момент» міняла у Луцьку цигарки на цукерки

4 березня 2018 року православне молодіжне об’єднання Волинської єпархії УПЦ «Лови момент» вчергове провело у Луцьку просвітницьку соціальну акцію «Цигарку на цукерку», спрямовану на те, щоб подолати згубну звичку тютюнопаління та пропагувати здоровий спосіб життя.

Цей захід є щорічним та відбувається вже традиційно; у ньому діє спеціальний курс: одна цукерка до однієї цигарки. Реакція перехожих на луцьких вулицях була різною, дехто погоджувався обміняти цигарку на солодку альтернативу, хтось відмовлявся долучитись до ініціативи.

«Курити шкідливо не лише для фізичного здоров’я. Ця звичка є гріхом проти шостої заповіді «Не вбий», адже курець повільно вбиває сам себе. Проводити такі заходи – дуже важливо для нашої молоді, вона утверджується у шляху, яким вирішила йти», – сказав голова єпархіального відділу у справах молоді ієромонах Ілля (Вишневський).

Всіх, хто відгукнувся, юнаки та юнки закликали відмовитись від паління хоча б на день, задуматись про своє здоров’я. Православна молодь роздавала тематичні буклети та назбирала на обміні чимало тютюнових виробів, адже дехто міняв на цукерки навіть цілі пачки цигарок; крім того, цукерки діставались і тим перехожим, хто казав, що не палить.

Ініціатори акції нагадали також, що Великий піст є чудовою нагодою врешті припинити це зловживання та поправити своє духовне та фізичне здоров’я, на чому наголосив духівник недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі священик Павло Чамахуд.

 

Переглядів: 343

 
 
 
Перейти до панелі інструментів