Єпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію у Свято-Успенському храмі села Радомишль

13 січня 2018 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав православну громаду села Радомишль Луцького районного благочиння. Владика звершив Божественну літургію у місцевому Свято-Успенському храмі, йому співслужили священики єпархії.

Настоятель громади протоієрей Володимир Смоляр був відзначений у цей день правом служіння з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні.

Громада села Радомишль відзначає ювілеї свого храму щороку з Днем незалежності України: саме у цей день у 1991 році у селі освятили новозбудовану православну церкву. Нині це згуртована громада, котра передає від батьків дітям перекази про те, що у селі ніби був храм ще за часів козаччини, однак точні дані ведуть лише до 1773 року. Ані та церква, ані той храм, що був відбудований у Радомишлі пізніше, не збереглися.

Владика Нафанаїл привітав вірян, котрі з давніх часів і дотепер тримаються дідівського духовного заповіту, зі святом Різдва Христового, та подякував за гарний та доглянутий храм, у якому його привітно та радісно зустріла громада.

Переглядів: 554

 
 
 
Перейти до панелі інструментів