Керуючий Волинською єпархією УПЦ відвідав громаду села Черче Михнівського благочиння

10 січня 2018 року єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав православну громаду села Черче Михнівського благочиння (Камінь-Каширський район). Архіпастирський візит зібрав у місцевому Свято-Георгіївському храмі чимало вірян, котрі разом з п’ятнадцятьма священнослужителями молились цього дня разом із владикою.

Після Божественної літургії керуючий Волинською єпархією відслужив панахиду за спочилим рік тому протоієреєм Іоанном Хільчуком (+14 січня 2017 року), котрий тривалий час свого життя віддав Свято-Стрітенському Михнівському монастирю, а в завершальні роки служив громаді УПЦ села Овадне Володимир-Волинського району.

Звертаючись до присутніх під час проповіді, владика Нафанаїл говорив про любов до Спасителя нашого Ісуса Христа, на прикладі Нікомедійських мучеників, чий подвиг згадується у цей день.

Також єпископ відзначив церковними нагородами священиків. Настоятеля храму села Черче протоієрея Віктора Базюка було відзначено правом носіння палиці; клірик храму протоієрей Дмитрій Корпач отримав у нагороду право носіння другого наперсного хреста з прикрасами. Священики та громада також, у свою чергу, подякували владиці за удостоєні нагороди і подарували йому на згадку про це свято квіти.

Переглядів: 1066

 
 
 
Перейти до панелі інструментів