В часі Божественної літургії єпископ Нафанаїл звершив дияконську хіротонію

24 грудня 2017-го року, у тимчасовому приміщенні Кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію. Владиці співслужили клірики Кафедрального храму. Разом з духовенством молились сотні віруючих мешканців Луцька.

Під час Літургії керуючий єпархією звершив дияконську хіротонію. У сан ієродиякона було посвячено випускника Почаївської духовної семінарії та колишнього насельника Свято-Духівського скита Свято-Успенської Почаївської Лаври монаха Веніаміна (Сімонова). Відтепер ієродиякон Веніамін (Сімонов) нестиме послух у Волинській єпархії.

Опісля Богослужіння владика Нафанаїл звернувся до присутніх з проповіддю на тему прочитаного в часі Літургії Євангельського читання, в якому згадувалась притча про покликаних і обраних. Керуючий єпархією наголосив на потребі для кожного віруючого замислитись над тим, до якої групи відноситись найкраще. Спасіння, якого ми прагнемо, є складним процесом та кропіткою працею над власним самовдосконаленням. Зважаючи на це, не достатньо лише бажати спастись, але необхідно й працювати над собою, шукаючи христинського вдосконалення.

Переглядів: 736

 
 
 
Перейти до панелі інструментів