Представники Волинської єпархії привітали директора Волинського державного училища культури та мистецтв з ювілеєм

12 липня відзначив своє 70-річчя директор Волинського державного училища культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського Василь Григорович Панасюк. Цього дня його урочисто вітали представники громадськості та колеги, серед гостей були присутні священики Волинської єпархії УПЦ, які переказали ювіляру вітання від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла та зачитали вітальну адресу від його імені.

За час роботи цей навчальний заклад підготував та випустив чимало видатних діячів культури Волині та України, багато з них працюють і за кордоном. Окрім того, училище культури тісно співпрацює з Волинською духовною семінарією, адже багато його викладачів працюють і над підготовкою майбутніх священнослужителів.

Сам ювіляр, як зазначено у вітальній адресі, відомий не лише своїми педагогічними талантами – він талановитий керівник, порядна та віруюча людина. Завдяки його праці за підтримки сформованого ним колективу очолюване Василем Григоровичем училище вийшло на якісно вищий рівень. Випускники закладу очолюють творчі об’єднання, докладаються разом з педагогами до збереження історичних і культурних традицій творчого життя Волині. Викладачка училища культури та семінарії Марія Олексіївна Федосюк-Вислоцька, наприклад, є регенткою хору кафедрального собору Всіх святих землі Волинської у місті Луцьку.

Луцький міський благочинний протоієрей Володимир Літвенчук, в.о. ректора Волинської духовної семінарії протоієрей Рустік Капауз, голова єпархіального відділу «Церква і суспільство» протоієрей Олександр Богданов передали вітання ювіляру від владики Нафанаїла та подарували йому ікону святих апостолів Петра і Павла.

Переглядів: 862

 
 
 
Перейти до панелі інструментів