Божественна Літургія для вірян із вадами слуху у Свято-Покровському кафедральному храмі

У час Різдвяного посту, готуючи себе до зустрічі світлого свята Різдва Христового, православні християни приступають до святих Таїнств Сповіді і Причастя. Таку духовну потребу мають і вірні із вадами слуху, отож у суботу 24 грудня для них у Свято-Покровському кафедральному храмі була відслужена Божественна Літургія із сурдоперекладом.

Божественну Літургію звершив, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, священик Віктор Ковальчук. Загальну Сповідь провів ієромонах Ілля (Вишневський), а сурдопереклад молитов, як і самої Літургії здійснили сурдоперкладач Наталія Сидорук, студент IV курсу ВДС Михайло Антонюк та волонтер Олена Кметь.

Присутні на богослужінні також причастилися Святих Христових Таїн.

Такі Літургії  у Свято-Покровському каферальному храмі є вже традиційними, а вірними із вадами слуху вже тривалий час духовно опікується ієромонах Ілля (Вишневський).

«Господь наш Іісус Христос сказав апостолам «Ідіть і навчіть усі народи», і тому Слово Боже слід нести усім без виключення людям. У тому числі і тим, хто має вади слуху. Тому я вирішив вивчити мову жестів, або дактиль, щоб мати змогу, до прикладу, пояснювати таким людям молитовслів’я і священнодії Божественної Літургії, знайомити їх зі Святим Письмом та творами Святих Отців, просто спілкуватися із ними. Особливо на мене, у цьому плані, вплинуло те, що я нещодавно взяв участь у тематичній конференції у Свято-Успенській Києво-Перерській Лаврі, хоча вивчати дактиль я почав ще до цього», – сказав, у коментарі прес-службі Волинської єпархії студент IV курсу ВДС Михайло Антонюк.

Переглядів: 22

 
 
 
Перейти до панелі інструментів