Архієрейська Божественна Літургія у луцькому храмі ВСЗВ: єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив Антимінси

15683288_1359402807437215_1291468970_n

У суботу 24 грудня єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл у луцькому храмі Всіх святих Землі Волинської звершив Чин освячення Антимінсів.

Після цього архіпастир, у співслужінні кліриків храму, звершив Божественну Літургію.

Довідка:

Антимінс – (по грецьки «замість Престола») – плат, на якому зображено Покладання до Гробу Спасителя, і у який вшита часточка чесних Мощей святих угодників Божих. Він перебуває на святому Престолі, будучі загорнутим до іншого плату – іллітону, який символізує Плащаницю якою було огорнуте Пречисте Тіло Спасителя про Його Похованні.При служінні Божественної Літургії іллітон та Антимінс розгортаються і на Антимінс, власне, і поставляються дискос і чаша з хлібом і вином, які силою і благодаттю Святого Духа переісточуються у Пречисті Тіло і Кров Господа нашого Іісуса Христа. Без Антимінса не можна, згідно церковного Уставу, служити Божественної Літургії, але за відсутності освяченого Престолу, Божественна Літургія може бути звершена і на Антимінсі.

На Антимінсі також є напис, який засвідчує, коли і яким єпископом він був освячений. Антимінси освячуються єпископом як під час освячення храму, так і окремо.

Переглядів: 26

 
 
 
Перейти до панелі інструментів