Престольне свято у Свято-Іоанно-Богословському храмі села Борохів

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у святковому Богослужінні взяв участь секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, йому співслужили настоятель храму протоієрей ОлександрКратюк, священики Ківерцівського благочиння. Відбувся хресний хід, крім подячного молебню було відслужено і акафіст Святому Іоанну Богослову. Парафіяни Борохова з особливою ревністю відвідують Богослужіння у храмі, який вони громадою, жертва до жертвочки, споруджували 10 років. При  цьому молилися Богу у старенькій церквиці.

Вони мають духовного пастиря отця Олександра, який смиренно служить громаді вже багато років, і Борохів є наразі його першою і  єдиною парафією. До борохівського батюшки за духовною порадою їдуть і йдуть люди з  навколишніх сіл, Луцька і дальшої округи. Служіння у храмі він поєднує з викладанням у Волинській духовній семінарії. Закінчив також Київську духовну академію.

Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук передав борохівській православній громаді благословення і вітання з престольним святом від керуючого єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та вікарного Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла. Такі осередки духовності, як у селі Борохів, є прикладом вірності  волинян вірі предків, віри у Господа нашого Іісуса Христа.

 

Переглядів: 65

 
 
 
Перейти до панелі інструментів