У Луцьку відбулося «Свято солодощів»: радість дітлахам подарував єпархіальний відділ «Місія соціальної допомоги дітям» та православна молодь

25 вересня у місті Луцьку, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, відбулося «Свято солодощів». Дійство відбулося  з ініціативи відділу Волинської єпархії УПЦ Місія соціальної допомоги дітям, а також за підтримки Палацу культури міста Луцьк, клубу «Патріот Батьківщини», та солоденького партнера фабрики солодощів «Кондитер».

На початку заходу до присутніх із вітальним словом звернулися речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський). Священики наголосили, що перебування на такому святі є особливо радісним. «Сам Спаситель закликав нас усіх бути як діти, адже таких є Царство Небесне», – підкреслив отець Валентин Марчук.

Програму заходу підготували студенти ВДС, та учасники православних молодіжок Волинської єпархії. Головною складовою святкового дійства була вистава «Чарлі та шоколадна фабрика».  Головний герой вистави хлопчик із бідної родини Чарлі, отримавши як нагороду від директора шоколадної фабрики шоколадку, дарує її бідному хлопчику, тим самим проявляючи християнське милосердя.

Варто зауважити, що це «Свято солодощів» було інклюзивним, зокрема, свої таланти мали можливість продемонструвати дітлахи із особливою долею. Діти-«сонечка» та діти-«янголята» (а саме так називають дітей з синдромом Дауна та аутизму) показали, що вони теж можуть повноцінно жити і так само радіти кожному дню як і звичайні діти.

Запрошені на свято, а це були також вихованці недільних шкіл з Волинської та Рівненської єпархій, а також Липлянської спеціальної школи-інтернату, мали можливість взяти участь у різноманітних та цікавих майстер-класах.

А насамкінець усі отримали солодкі подарунки.

Переглядів: 20

 
 
 
Перейти до панелі інструментів