Пустіть дітей і не забороняйте їм приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне

На сьогоднішній день батьки повинні водити і виховувати  своїх дітей в Церкві, адже Іісус Христос  дав свого роду ніби заповідь: «Пустіть дітей і не забороняйте їм приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне» (Мф. 19, 14). Діти навчаються у школі, вивчають математику, хімію, біологію, та для правдивого пізнання Бога, віри в Нього і спілкування з Ним, цього буде не достатньо, потрібна додаткова наука.

Недільна школа  – це саме та установа, що подає дітям цю науку. Це ніби початкова форма освіти. Тут дитина розвивається естетично, культурно, з’являється прагнення до кращого. Тому це є величезна і надзвичайно важлива сходинка до формування особистості.

І саме в цей період Великого посту, святої Чотиридесятниці,  учителі недільної школи вирішили присвятити особливій посиленій молитві. Хто приходить на лінійки які відбуваються щонеділі, той мав змогу почути що у стінах Волинської семінарії читається Неусипна Псалтирь.

Ця традиція у семінарії давня і несуть цей послух студенти семінарії. Отож діти відділяють із свого уроку близько 5-10 хв. Для того щоб зайти у цю кімнату всім класом і помолитися за рідних тих що живі, за тих кого з нами уже не має та зокрема і за нашу неньку Україну. Після цього прочитавши на колінах молитву Господню «Отче Наш» діти повертаються у класи. І саме тут вихователь може ще раз пояснити наскільки сильна молитва, яка лунає від серця і зокрема маленьких сердець дітей, які своїми устами прославляють Творця.

 

Переглядів: 2586

 
 
 
Перейти до панелі інструментів