10 листопада в усіх храмах Волиснької єпархії Української Православної Церкви молитимуться за дітей-сиріт

Ця особлива молитва звучатиме з благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, звучатиме в усіх храмах УПЦ. І у Церкви, і у держави – спільна мета: дати кожній дитині люблячу родину. А виховання на християнських цінностях тільки зміцнює суспільство, котре отримує християн і добрих громадян для держави. Волинська єпархія УПЦ, як повідомив на прес-конференції голова інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, має великий досвід підтримки соціально незахищених верств людей, зокрема і дітей-сиріт. Ще у 1994 році відбувся у Луцьку перший Різдвяний благодійний концерт, під час якого збирали кошти для дітей-сиріт. Нині це наймасштабніше благодійне дійство в Україні, і на 21 концерті зібрано понад 2 мільйони гривень для обділених батьківською ласкою діток. Волинська єпархія УПЦ опікується не тільки сиротинцями Волині, а з початком військових дій на сході України допомагала і сиротинцям у зоні АТО, піклувалася про діток з родин українських військових. Традиційно у міжнародний день захисту дітей, який відзначається 1 червня, Волинська єпархія УПЦ проводить (уже вп’яте) і фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст». За кошти, зібрані під час цього концерту, також підтримують дітей-сиріт, а в цьому році значну частину грошей виділили і родинам правоохоронців, де батьки загинули у зоні АТО під час виконання службового обов’язку.

Протоієрей Валентин Марчук каже, що в останні роки у єпархії вирішили не тільки матеріально і молитовно підтримувати дітей-сиріт, а й шукати насамперед для них люблячі родини, підтримувати тих богобоязнених людей, які з любові до ближнього беруть на себе дуже важкий хрест і приймають у свій дім чужих по крові діток. І виховують їх так само, як би виховували рідних.

У день молитви за дітей-сиріт та родини, які їх прийняли, у храмах Волинської єпархії УПЦ проситимуть милосердного Бога, аби він дав дорослим терпіння і мудрості гідно нести їхній нелегкий життєвий хрест, а діткам, які з різних причин позбавлені батьківського піклування, отримати у своєму житті вияв Господнього чуда: людей, які замінять їм і маму, і тата. Молитимуться цього дня і за те, аби в Україні настав мир, припинилася неоголошена війна. котра народжує нових сиріт.

Переглядів: 21

 
 
 
Перейти до панелі інструментів