Заупокійна Божественна Літургія за спокій душі новопреставленого протоієрея Валентина Негоди

Сумним, і водночас майже пасхальним був початок ночі у луцькому Свято-Пантелеімонівському храмі, де о цій порі перебувало тіло новопреставленого довголітнього служителя Православної Церкви на Волині протоієрея Валентина Негоди.

Тут, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, була опівночі відслужена заупокійна Божественна Літургія, яку, у співслужінні сонму священнослужителів, очолив речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Свого часу, у роки свого отроцтва, він  ніс послух паламаря у  Свято-Феодосіївському храмі Луцька, де служив настоятелем спочилий у Бозі батюшка. Нині ж, перед Престолом, він, духовне чадо і вихованець новопреставленого отця Валентина, підносив молитву за спокій його безмертної душі. Щирі молитви підносять і усі чисельні духовні діти новоспочилого пастиря Церкви Христової, яких у Луцьку, та і на Волині багато.

Після Літургії священнослужителі відслужили Панахиду за спкоій душі новоспочилого протоієрея Валентина Негоди.

Піснеспіви Божественної Літургії  та Панахиди виконав молодіжний хор “Уміленіє” під керівництвом Юлії Масленнікової.

А під час перенесення тіла спочилого до Свято-Покровського кафедрального храму, лунали пасхальні піснеспіви.

“Ми усі відчуваємо невимовний сум, бо втратили близьку і дорогу нам людину. Але ми знаємо, що зараз наш дорогий батюшка є у Вічності із Богом, до Якого він прагнув усе життя. І яке є прикладом для нас, приклладом того, як потрібно жити. Отче Валентине, моліть за анас перед Престолом Всевишнього, за нашу Батьківщину, за наше майбуття!”, – сказав речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

У храмі панувала особлива благодатна атмосфера, багато присутніх не могли стримувати сліз, але і відчувалась і духовна радість. Пішов у Вічність, щоб молити за нас перед Престолом Всевишнього великий духівник, зустрівшись із  Господом, до якого він йшов усе життя, і до Якого вів інших.

Переглядів: 14

 
 
 
Перейти до панелі інструментів