Престольне свято у Свято-Миколаївському храмі села Бучин Любешівської округи

11236470_960018374042329_1331033508731010986_nДО ЧУДОТВОРНОГО ОБРАЗУ БУЧИНСЬКОЇ БОГОМАТЕРІ ПРИЙШЛИ ТИСЯЧІ ЛЮДЕЙ

Невелике село Бучин у Любешівському районі щороку 22  травня переживає справжнє паломництво. У цей день Православна Церква вшановує подію, яка відбулася ще у 1087 році: перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у місто Барі, де вони знаходиться і понині.

На Волині є багато храмів, споруджених на його честь, але церквиця у Бучині – особлива завдяки перебуванню у ній чудотворного образу Богородиці. І хоча ікону не раз і викрадали, але вона щоразу поверталася у рідний храм. Про її історію, чудеса, зцілення написано пісню, знято фільм.

З нагоди престольного свята з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта богослужіння у бучинському храмі очолив голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужили настоятель храму Всіх святих землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин, благочинний Любешівської  округи протоієрей Анатолій Шкара, благочинний Маневицької округи протоієрей Тарасій Огороднік,  два десятки священиків не тільки з Волині, а й з сусідніх єпархій.

Празник у Бучині має ще одну свою особливість: починається він традиційно хресним ходом із села Зарудче через Любешів. З хрестом, хоругвами, духовними піснеспівами, молитвами сотні людей ідуть пішки у Бучин 15 кілометрів. Цьогорічний хресний хід був особливо багатолюдний, не зважаючи і на те, що відбувався він під дощем. Щира віра допомагає долати і негоду, і нелегку дорогу. На богослужіння прибули тисячі людей з різних куточків Волині, Рівненщини, Білорусі.

Під час богослужіння чудотворний образ виставили для поклоніння, і люди прикладалися з трепетом та надією на заступництво Богородиці з Бучина. Після служби ікону пронесли хресним ходом навколо храму.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 434

 
 
 
Перейти до панелі інструментів