Звернення священнослужителів Української Православної Церкви Ківерцівського благочиння до депутатів Ківерцівської районної та міської ради

Звернення священнослужителів Української Православної Церкви Ківерцівського благочиння до депутатів Ківерцівської районної та міської ради

Шановні депутати!

Міжнародні нормативно-правові акти, а також Основний Закон України гарантує кожному мати право на свободу світогляду і віросповідання (ст. 35 Конституції України).

Також Основний Закон наголошує, що життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека людини визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Утвердження і забезпечення прав і свобод людини віднесено до головних обов’язків держави.

Саме з таких посилань ми, священнослужителі Української Православної Церкви Ківерцівського району, змушені звернутись до Вас, шановні наші депутати, оскільки з болем у серці ознайомились зі «Зверненням до вірян Української Православної Церкви Московського Патріархату», яке підтримане  на пленарному засіданні чергової 30 сесії Ківерцівської районної ради Волинської області 03.12.2014.

Хоча, якщо розібратись, невідомо кому зазначене звернення адресоване, адже в Україні існує Українська Православна Церква. І саме Українська Православна Церква звершує своє служіння в українській землі, серед свого українського народу, намагаючись нести слово Боже до всіх і кожного. І сьогодні, у вкрай напруженій суспільно-політичній ситуації, віряни та священнослужителі УПЦ не стоять осторонь проблем, а допомагають українським військовим, мирному населенню та вимушеним переселенцям, не розділяючи людей ні за політичними, ні за релігійними переконаннями.

Завдяки старанням священнослужителів Волинської єпархії і, вчасності, Ківерцівського району була надана допомога постраждалим в зоні АТО.

Понад 20 років Волинська єпархія УПЦ, та особисто митрополит Ніфонт, допомогли тисячам осіб, серед яких сироти, інваліди та люди важкої долі.

Наші ківерцівські священнослужителі завжди буди зі своїми земляками. Проте, шановні депутати, ви у своєму зверненні таку діяльність та соціально-благодійне служіння чи то свідомо, чи то з інших причин залишили поза увагою. Навпаки, безапеляційно та безпідставно звинувативши священнослужителів УПЦ в ускладнені важкої ситуації, що переживає наша багатостраждальна земля. «Вершиною цинізму» є ваше обвинувачення в тому, що у храмах УПЦ не моляться за Україну та , а також інші безпідставні та голослівні звинувачення.

Предстоятель УПЦ не мовчить, як вам це вбачається, за кожним Богослужінням він підносить молитви за мир в Україні, звертається до пастви з повчаннями, проханнями до пошуку мирного врегулювання конфлікту.

Оскільки Предстоятель УПЦ не є політиком, тому й не дає політичних оцінок чи коментарів, на відміну від інших так званих «українських священнослужителів».

Шановні депутати! Ми не можемо мовчки спостерігати як нас намагаються втягнути в політичні баталії, при тому грубо порушуючи особисті права.

Зважаючи на неодноразові безпідставні звинувачення на адресу УПЦ, можна констатувати, що у Вашому зверненні вбачаються ознаки кримінального злочину, пов’язані з розпалюванням релігійної ворожнечі та ненависті, не кажучи вже про християнські заповіді та звичайну людську моральність.

У нас на очах тіло розпадається, а ви беретесь лікувати душу та ще й такими брудними методами, які нагадують методи недавніх часів радянської влади. Проте, Церкву, Яку заснував Сам Господь Іісус Христос, не змогли зламати атеїстичні часи та «борці за світле майбутнє», віримо, що в ХХІ столітті ми зможемо відстояти нашу честь і гідність від зовнішнього тиску та оманливих пропозицій. Нині, озброєні прикладом мужнього сповідництва наших батьків, ми готові навіть власним життям захищати нашу Матір Церкву, яка бере початок від часів Хрещення Київської Русі, від сучасних гонінь та переслідувань.

Знаючи Вас, як наших земляків з добрим віруючим серцем, просимо не розхитувати й так крихкий міжконфесійний мир у нашому краї, своїми діями та словами не розпалювати релігійної війни. Це не вирішить нинішньої суспільно-політичної ситуації, а навпаки ще гірше поглибить конфлікт. Вважаємо, що наша держава буде демократичною, сильною та незалежною, коли кожен буде займатись своєю справою.

У свою чергу, ми, священнослужителі Ківерцівського благочиння Волинської єпархії Української Православної Церкви, засвідчуємо, що будемо й надалі продовжувати своє священницьке служіння й берегти вручену нам паству у лоні Святої Соборної й Апостольської Церкви.

Вам же бажаємо мудрості, розсудливості та Божої допомоги у достойному представництві інтересів своїх обранців!

Переглядів: 932

 
 
 
Перейти до панелі інструментів