Сумне престольне свято в селі Угринів Горохівського благочиння

День свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього є престольним святом храму села Угринів, що на Горохівщині. Зазвичай православні вірні цього села готуються до нього заздалегідь – адже це «друга Пасха» цього храму. Втім цьогоріч Літургію та Молебень в день престольного свята служили просто неба поблизу маленької каплиці Різдва Христового, збудованої на честь 2000-річчя Різдва Христового.

Воно і не дивно, адже не так давно Свято-Хрестовоздвиженський храм був у брутальний спосіб захоплений розкольниками, при чому при участі та сприянні керівника місцевого сільгосппідприємства і депутата Волинської облради А. Турака. Громада поділилася, втім прихильники зміни конфесійної приналежності храму вирішили дилему за «законом джунглів» просто захопивши храм.

Отож 27 вересня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, настоятель парафії протоієрей Ростислав Сапожник очолив Божественну Літургію біля каплиці Різдва Христового. Йому співслужили шестеро священиків.

Після Літургії відбувся і Молебень.

Наразі богослужіння відбуваються у обладнаній молитовній кімнаті, є в наявності, на радість місцевих православних, Антимінс та усе необхідне, аби звершувати Божественну Літургію.

«Ті люди, які мають в серцях Православну віру, є по-справжньому православними християнами не можуть зрадити Святій Церкві. Тому вони і лишились», – каже отець Ростислав Сапожнік.

Варто зауважити, що батюшка служить на цій парафії більше вже більше десятка років, а богослужіння тут  відправляється українською мовою.

Переглядів: 267

 
 
 
Перейти до панелі інструментів