Священнослужителі Волинської єпархії помолились за спокій душ невинно убієнних українців Холмщини

 

Цими березневими днями виповнюється 70 років з початку масового нищення та депортації українців Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківшини та Бойківщини.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, на меморіальному комплексі «Вічна слава» Луцька біля пам’ятного хреста українцям Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини та Бойківщини – жертвам етнічних чисток і депортацій була відслужена заупокійна лікія за спокій душ невинно убієнних. Богослужіння, участь у якому взяли священнослужителі Волинської єпархії та вихованці ВДС, відправив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Заупокійні піснеспіви виконав хор вихованців ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра.

Після Панахиди священики та семінаристи поклали до пам’ятника вінок та квіти.

Варто зауважити, що 10 березня 2014 року українська делегація відвідала меморіальний комплекс Сагринь, що в Грубешівському повіті, Республіка Польща, де відбулась урочиста Панахида з нагоди 70-их роковин мученицької смерті українських православних мешканців села Сагринь та навколишніх сіл, які були вбиті та закатовані 10 березня 1944 року. Панахиду очолив Високопреосвященнійший Авель, архієпископ Люблинський і Холмський Польської Православної Церкви. З благословення митрополита Ніфонта панахиду співав луцький хор храму Всіх святих землі Волинської «Волинські дзвони» під керуванням Марії Вислоцької. Також з благословення владики студенти Волинської духовної семінарії брали участь у впорядкуванні кладовищ православних українців на Холмщині.

ФОТО

Переглядів: 18

 

Коментування вимкненоКоментарі (-1)

     
     
    Перейти до панелі інструментів