У Волинській духовній семінарії відзначили престольне свято

24 травня, у стінах Волинської духовної семінарії відбулось святкове богослужіння з нагоди престольного свята семінарського храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла Божественну літургію очолив ректор ВДС, архімандрит Євменій (Михалевський).

За Богослужінням молились викладачі, студенти ВДС, парафіяни та гості храму.

Під час Літургії було піднесено особливу молитву за єдність Святої Церкви та мир в Україні.

Богослужбові піснеспіви виконували семінарський хор, під керівництвом протоієрея Петра Муляра, хор регентського відділення ВДС, під керівництвом протоієрея Сергія Дембовського та молодіжний хор семінарського храму “Покров” під керівництвом Ірини Гайдучик.

Цього дня Православна Церква вшановує пам’ять великих подвижників, які проповідували євангельське вчення, навертали людей у християнство, а також склали переклад на слов’янську мову Святого Євангелія та церковно-богослужбових книг, які значно спростили богослужіння, зробивши його доступним для слов’ян.

Велике просвітництво слов’янських народів після передчасної смерті святого Кирила продовжив його брат, котрий надалі перекладав богослужебні книги. Їхня мудрість та сила віри залишили унікальну спадщину, яку продовжили розвивати їхні учні.

Наприкінці богослужіння, Архімандрит Євменій привітав з престольним святом викладачів, студентів ВДС та прихожан семінарського храму, наголосивши на тому, що подвиг святих рівноапостольних Мефодія і Кирила має бути прикладом для усіх православних християн, адже життя кожного християнина це є жива проповідь віри Христової та виконання заповідей, головною з яких є заповідь любові до ближнього.

Переглядів: 769

 
 
 
Перейти до панелі інструментів