Постанову щодо закриття кримінального провадження по справі про захоплення храму у с. Сирнички скасовано рішенням суду

Слідчі дії у справі почалися і відразу ж закінчилися: слідчий з Локачинського ВП Горохівського ВП ГУНП України 29 березня 2019 року, прийняв рішення закрити кримінальне провадження, щодо захоплення храму у селі Сирнички.

У свою чергу, Локачинський районний суд беручи до уваги скаргу священика Василя  Дем’яновського, від 16 квітня 2019 року, скасував постанову слідчого СВ Локачинського ВП Горохівського ВП ГУНП України про закриття кримінального провадження та зобов’язав правоохоронців всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження. Усі матеріали справи направити Локачинському ВП Горохівського ВП ГУНП України для продовження досудового розслідування.

При винесенні рішення суд врахував наступне:

  • у відкритому кримінальному провадженні отець Василь Дем’яновський не був визнаний потерпілим і не допитувався в якості потерпілого;
  • не був доведений розмір заподіяної шкоди;
  • в ході досудового розслідування не були проведені всі необхідні експертизи;
  • не була дана оцінка фізичним діям осіб, які вчинили дане кримінально-каране правопорушення;
  • при винесенні постанови слідчим не було дотримано процесуального порядку;
  • було допущено неправильне застосування норм кримінального законодавства, що призвело до неправильної кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення.

Таким чином при проведенні досудового розслідування слідчий неповно встановив всі обставини кримінального правопорушення і передчасно і необґрунтовано виніс постанову про закриття кримінального провадження.

На даний час, завдяки рішенню суду, слідство має відновитись.

 

Переглядів: 396

 
 
 
Перейти до панелі інструментів