У Свято-Троїцькому Старосільському монастирі звершено чин постригу

«Земними ангелами і небесними людьми» називають монахів святі отці Церкви. «Якщо хто хоче йти за Мною, зречись себе, візьми хрест свій і йди за Мною», – ці слова Спасителя звернені до кожного, але саме у чернечому подвигу найбільше здійснюється євангельський ідеал самозречення і віддання усього свого життя Богу і служінню ближнім.

18 квітня монаший постриг прийняли три послушниці Свято-Троїцького Старосільського монастиря. Чин постригу звершив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

На завершення, новонародженим сестрам Анастасії, Єфросинії та Рафаїлі вручили великі свічки, горіти вони мають усі три дні, які кожна черниця після постригу проводить у храмі в постійній молитві.

Окрім цього, одна з насельниць монастиря послушниця Анна отримала благословення на носіння підрясника.

Таким чином, з року в рік, поповнюється монашеська родина Старосільського монастиря, який є відносно молодим.

Перші насельниці з’явились у новій обителі у 2006 році, це були сестри зі Свято-Стрітенського Михнівського монастиря Камінь-Каширського району. Нині жіночий монастир, що виріс на місці колишнього військового містечка, розвивається та розбудовується, во славу Божу та для молитовної підтримки вірян.

Насамкінець архіпастир зауважив, що духовна боротьба з ворогом роду людського тільки розпочалась та побажав новонародженим монахиням бути вірними православній церкві, посилено молитись за єдність християн та стійкість у вірі у цей нелегкий час гонінь для Української Православної Церкви.

Переглядів: 1446

 
 
 
Перейти до панелі інструментів