Суд зобов’язав правоохоронців внести до ЄРДР дані про намагання примусового виселення сім’ї священика села Садів з церковного будинку

6 квітня 2019 року у селі Садів Луцького району група агресивно налаштованих людей намагалась насильно виселити протоієрея Володимира Мелеся з церковного будинку, де він проживає і офіційно зареєстрований згідно з чинним законодавством. Отець Володимир проживає разом із дружиною, неповнолітніми дітьми та малолітнім онуком.

Протизаконні дії відбувались під час звершення богослужіння у церковному будинку, кімнати якого були облаштовані настоятелем та прихожанами під домовий храм.

Зловмисники погрожували вибити двері та вікна, давали священику і родині дві години для того, щоб зібрати речі та покинути будівлю, обіцяли прийти ввечері та продовжити свої дії набагато жорсткішими методами.

Протиправні дії припинились після приїзду поліції.

У свою чергу, настоятель, отримавши погрози від групи агресивних людей, боячись за своє життя та життя своєї родини звернувся з заявою про кримінальне правопорушення до начальника Луцького районного відділення поліції ГУНП у Волинській області з проханням внести дані відомості про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР.

Проте ніяких дій щодо занесення у даний реєстр фактів вчинення правопорушення, після подачі заяви, з боку поліції не відбулось.

16 квітня 2019 року, у Луцькому міськрайонному суді Волинської області було прийнято рішення задовольнити скаргу отця Володимира про бездіяльність Луцького РВП ЛВП ГУНП у Волинській області, внести відомості про вчинення кримінального правопорушення від 6.04.2019 до ЄРДР, детально опитати заявника, свідків та розпочати досудове розслідування.

Переглядів: 174

 
 
 
Перейти до панелі інструментів