Парафіяни храму УПЦ в Камінь-Каширському підтвердили свою вірність Церкві

24 березня 2019 року в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ волинського міста Камінь-Каширський відбулося парафіяльне зібрання релігійної громади, учасники якого підтвердили своє рішення залишитися в юрисдикції канонічної Української Православної Церкви. При переповненому храмі вірних на церковній території також проходило так зване «таємне голосування» за перехід в ПЦУ, прихильники якого зуміли зібрати невелику групу максимум до 50 осіб.

«Серед наших прихильників була мати одного з ініціаторів “переходу”. Вона підійшла до сина і запитала, навіщо він це робить, він же сам бачить, скільки людей з ним не згодні», – розповів у своєму коментарі настоятель храму протоієрей Юрій Михайлов.

Нагадаємо, ініціативна група, представлена в тому числі заступником міського голови, оголосила тижнем раніше, що буде проводити в районі храму «голосування за пропискою», щоб перевести прихід в ПЦУ. Серед жителів певного списку вулиць ініціатори переходу збирали підписи, однак, як вдалося дізнатися парафіянам храму, підписалися за цю ідею всього 319 осіб, в тому числі і ті, що не проживають в обраному районі. Водночас у храмі збирали підписи за те, щоб залишити прихід у спокої і не змінювати юрисдикцію, у протоколі зборів зафіксовано понад 1250 підписів за це рішення.

Щоб попередити можливі маніпуляції з даними, які зібрали активісти ПЦУ, громада надіслала копії цього протоколу парафіяльних зборів з підписами в свою підтримку в ЗМІ, правоохоронні органи, а також чиновникам облдержадміністрації.

 

Переглядів: 3375

 
 
 
Перейти до панелі інструментів