У другу неділю Великого посту єпископ Нафанаїл очолив літургію у луцькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці

У цю неділю Великого посту Православна Церква молитовно вшановує пам’ять святителя Григорія Палами, архієпископа Фессалонікійського.

Під час літургії була піднесена посилена молитва за мир в Україні, єдність світового Православ’я та за дітей, які страждають від аутизму та розладу аутистичного спектру, відповідно до благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Звернувшись до вірян, керуючий Волинською єпархією розповів про значення для Церкви подвигу святителя Григорія Палами, котрий вшановується у другу Неділю Чотиридесятниці разом з усіма преподобними отцями славнозвісної святині – Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Владика привітав настоятеля храму та віце-секретаря Волинської єпархії протоієрея Валерія Мучака з прийдешнім днем пам’яті його небесного покровителя, який був у числі Сорока мучеників, що прийняли страждання за віру Христову в озері Севастійському, пам’ять яких, Церква вшановувала 22 березня.

Вітаючи протоієрея Валерія з днем Ангела, Архіпастир наголосив на важливості історії життя та кончини мучеників, подвиг яких, кожен з нас повинен ставити собі у приклад. У свою чергу, настоятель храму подякував владиці за привітання та радість спільної молитви.

З рук архіпастиря віце-секретар єпархії отримав у подарунок хрест з прикрасами.

Переглядів: 737

 
 
 
Перейти до панелі інструментів