Керуючий Волинською Єпархією очолив Божественну Літургію у Неділю Торжества Православ’я

17 березня, у першу неділю Великого Посту – неділю торжества Православ’я, єпископ Нафанаїл звершив Божественну Літургію у кафедральному соборі Луцька. Владиці співслужили настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин та клірики собору.

Під час літургії була піднесена посилена молитва за мир в Україні та єдність світового Православ’я.

Цього воскресного дня, у кафедральному Соборі під час звершення ранньої та пізньої літургій у таїнстві Євхаристії прийняли участь 824 причасника.

Наприкінці Богослужіння архієрей виголосив проповідь, в якій наголосив про те, що Неділя Торжества Православ’я є особливо визначною для всієї повноти Церкви Христової, оскільки цього дня згадуються всі ті, хто зміцнював православну віру протягом багатьох століть й ті, хто сьогодні звершує своє служіння і свої подвиги заради поширення та захисту віри Христової.

Свято Торжества Православ’я символізує остаточну перемогу над іконоборчою єрессю. Встановлення його пов’язано з подіями Константинопольського собору 843 року, що був скликаний благочестивою імператрицею Феодорою для відновлення іконошанування у Візантійській імперії. На згадку про цю подію, важливу для христианського світу і у пам’ять про імператрицю Феодору, щорічно в першу неділю Великого посту Православна Церква урочисто відзначає відновлення іконошанування.

Традиційно для цього дня був звершений Молебний чин до дня Торжества Православ’я.

Переглядів: 1058

 
 
 
Перейти до панелі інструментів