Відбулась офіційна зустріч духовенства Волинської єпархії з представниками керівництва ГУНП в області

25 лютого 2019 року представники Волинської єпархії Української Православної Церкви зустрілись з правоохоронцями, котрі займають керівні посади у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області. Під час розмови йшлося про складну ситуацію, що склалася у сфері міжконфесійних відносин в регіоні.

Заступник начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак та начальник управління превентивної діяльності Володимир Солоненко поспілкувались із секретарем Волинської єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком, віце-секретарем єпархії протоієреєм Валерієм Мучаком, головою єпархіального відділу «Церква та суспільство» протоієреєм Олександром Богдановим. Також до розмови долучились голова юридичного єпархіального відділу, благочинний Луцької районної округи протоієрей Петро Приступа, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, голова інформаційного відділу Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський.

В ході зустрічі сторони обсудили причини та можливі виходи з кризи, що спостерігається на окремих приходах в населених пунктах Волині. Учасники зустрічі досягли домовленостей про скоординовану працю заради подальшого недопущення порушень прав віруючих та законного врегулювання міжконфесійних конфліктів.

Переглядів: 1025

 
 
 
Перейти до панелі інструментів