Громада УПЦ в селі Рачин Горохівського благочиння збережена попри захоплення храму

Православна громада села Рачин Горохівського району збережена та продовжує діяти, незважаючи на те, що її Різдво-Богородичний храм був захоплений на свято Стрітення Господнього представниками УПЦ КП та прихильниками «переходу до ПЦУ». Про це повідомив настоятель громади протоієрей Михайло Курпіль.

З його слів, збори за перехід до нової церковної структури були ініційовані у Рачині 10 лютого. Вже тоді священнослужителя і громаду не допустили до храму, і після тривалих дискусій, у присутності правоохоронців, будівля була опечатана – за домовленістю, до рішення суду.

«На печатках розписались дві жительки села, по одній від нашої громади та від їхнього товариства, і я теж поставив підпис», – розповів отець Михайло.

З його слів, ініціаторкою зборів стала колишня секретарка місцевої сільської ради, а також ще один житель села, чия дружина завідує клубом.

На Стрітення священик прибув до храму, його зустріли до двадцяти прихожан, всі молились на церковній території. Після Богослужіння та освячення свічок настоятель вирушив додому, однак невдовзі йому зателефонували й повідомили, що печатки зірвані, всередині храму вже ведеться служба з «призначеним» на приход представником Київського патріархату.

Група прихожан, котра відмовилась змінювати свою конфесію, запросила настоятеля залишитись з ними; громада буде шукати приміщення для здійснення Богослужінь.

Переглядів: 1142

 
 
 
Перейти до панелі інструментів