У свято Стрітення Господнього єпископ Нафанаїл очолив Богослужіння у Свято-Покровському кафедральному храмі

15 лютого 2019 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив святкове Богослужіння на честь дня Стрітення Господа нашого Іісуса Христа у Свято-Покровському кафедральному храмі обласного центру.

Владиці співслужили клірики храму, духовенство Луцького благочиння. Звернувшись до віруючих, архіпастир розповів про значення великої події – принесення до храму Богонемовляти Іісуса, його зустріч зі святим та праведним Симеоном та пророчицею Анною.

У двунадесяте свято єпископ Нафанаїл, згідно з церковною традицією, освятив свічки, котрі в цей великий для християн день символізують світло благодаті, що очищує серця віруючих і вказує на шлях до спасіння.

Також у цей день громада Свято-Покровського храму разом зі священнослужителями та владикою привітала свого клірика протоієрея Миколу Рибчинського одразу з двома визначними особистими датами: 80-річним ювілеєм та 50-річчям від початку пастирського служіння. Також, цього урочистого дня, архіпастир відзначив дружину отця Миколая Рибинського медаллю “Волинської ікони Богородиці”.

Переглядів: 664

 
 
 
Перейти до панелі інструментів