У селі Кульчин церковні рейдери зрізали двері з храму УПЦ, зірвавши поліцейські печатки

12 лютого 2019 року після тривалого протистояння на церковному подвір’ї прихильники «переходу до ПЦУ» в присутності правоохоронців зрізали печатки зі входу до Свято-Георгіївського храму УПЦ та зламали двері.

Громада УПЦ на чолі з настоятелем намагалась відстояти своє майно, однак рейдери скористались кількісною перевагою, і віряни мусили відступити. Перед тим, як зламувати двері, прихильники нової церковної структури вимагали в настоятеля громади УПЦ віддати ключі добровільно, однак той відмовився.

«Двері вирізали кілька мешканців села Кульчин. Один з них за 8 років взагалі жодного разу не показувався у храмі. Ми зафіксували все на відео, прізвища правопорушників відомі: щоправда, один з них досі рахується заступником голови ревізійної комісії нашої громади», – каже отець Олександр Шмигаль.

Священик нагадав, що напередодні храм був опечатаний представниками поліції, котрі намагались хоч у такий спосіб запобігти правопорушенням. Поліція також була присутня при зламі, але «громада» переконала поліцейських, що насправді вирішила зняти печатки та зламувати двері, і вони не втручалися у те, що відбувалося.

Громада УПЦ села Кульчин продовжуватиме богослужіння у церковній хаті. Хоча «активісти ПЦУ» вже заявили прописаному в помешканні священнослужителю, що він має у триденний термін його «звільнити», законних шляхів виселити його з сім’єю в рейдерів немає.

Переглядів: 809

 
 
 
Перейти до панелі інструментів